• Florin Cîțu a fost ironizat pe Facebook
  • Premierul a postat pe contul său de Facebook că ne-a crescut puterea de cumpărare cu 11%
  • „Asta înseamnă guvernare liberală. Și suntem abia la început“, și-a încheiat premierul mesajul

Florin Cîțu are o postare virală. Cei care i-au citit pagina de Facebook s-au pus pe comentat. Ironic.

Acum o săptămână, pe la 8 dimineața, premierul, nu știu dacă el însuși sau cu mâna unui consilier, a postat pe contul său de Facebook că nouă, românilor, ne-a crescut puterea de cumpărare cu 11%. Și că vestea și mai bună este că, potrivit datelor INS, anul acesta salariile au crescut cu 108% față de anul trecut.

„Asta înseamnă guvernare liberală. Și suntem abia la început“, și-a încheiat premierul mesajul, fără să explice unde sunt înregistrate aceste creșteri, în ce domenii și nici care este explicația lor.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Așa s-a trezit premierul cu sute de distribuiri și peste 4.500 de comentarii.

Te întrebi ce i-au transmis cei care i-au scris? Ei bine, cei mai mulți l-au întrebat ce fumează, ce mănâncă.

Pământul vă cheamă să aterizați… și mai avem o rugăminte: să ne spuneți și nouă ce mâncați, ce beți și ce fumați de visați așa frumos“, a fost una din reacții.

Toma, un alt utilizator, îl întreabă: „Dacă o ducem așa de bine, de ce nu ne aliniem cu statele dezvoltate ale Uniunii?”. Alții îl iau peste picior printr-o comparație cu raportările triumfaliste ale comuniștilor, mesajul său fiind văzut ca unul de pe anii ’50.

Alții îi completează postarea cu cifre complementare care arată evoluția exactă salarii versus prețuri. Și mai pun pe listă și creșterea cursului valutar leu-euro și scumpirile la utilități, iar Cîțu s-a repliat și a dat link-uri de la articolele de presă care reflectă comunicatul datelor INS. Asta fără să răspundă la întrebările celor care l-au luat la întrebări.