• Florin Cîțu a jucat fotbal pentru echipa Colegiului Grinnell, din statul Iowa.
  • Florin Cîțu a evoluat atât ca extremă stânga, cât și ca atacant.
  • Noul șef al PNL a jucat fotbal timp de trei ani în Statele Unite.

Florin Cîțu, proaspăt ales în fruntea Partidului Național Liberal, are un istoric de invidiat în fotbal. Șeful liberalilor a studiat peste Ocean, la Grinnell College, din statul Iowa, vreme de trei, dar a și jucat fotbal pentru echipa colegiului. Studiile sale au avut loc în perioada 1992-1996 și și-a luat licența în Economie – Matematică, beneficiind de NAFSA Scholarship, transmite Sport.ro.

„Am jucat fotbal în echipa universității, a colegiului. Deci tot timpul eram la școală, muncă, antrenament de dimineață până seara. Așa am văzut America am primii ani, cu echipa de fotbal. Eram mijlocaș stânga sau atacant”, povestea Florin Cîțu.

Citește și EXCLUSIVITATE. Fotografia de la arestarea premierului Florin Cîțu în SUA

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cîțu i-a vrăjit pe americani pe talentul său fotbalistic și, în scurt timp, a devenit om de bază pentru echipa colegiului. Conform sursei citate, premierul a evoluat în perioada 1993-1994 pentru „Pioneri”, vreme de două sezoane, în 34 de meciuri, iar în tot acest timp a reușit să înscrie șapte goluri și a reușit trei pase decisive. Alături de echipa sa, Cîțu a câștigat sezonul regulat al Midwest Conference, apoi a luat startul și s-a impus și în MWC Tournament.