Florin Cîțu: Oferim vouchere în valoare de 100 de lei fiecărui vaccinat. VIDEO

Florin cîțu vorbind la microfon. Sursa Foto: HEPTA
  • Și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că se vor oferi bonuri de masă persoanelor care se imunizează.
  • Florin Cîțu: Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona.
  • Referitor la impactul bugetar pentru cele două proiecte – voucherele și loteria-, premierul a precizat că este de 50 milioane lei.

Coaliţia de guvernare a hotărât demararea unor proiecte pilot privind acordarea de vouchere vaccinaţilor, dar şi organizarea unor loterii la care să fie înscrişi cei care s-au vaccinat, scrie Mediafax.

„Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic”, a spus premierul.

Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Cred că ne vom inspira din sistemul deja implementat de ANAF”, a declarat Florin Cîţu. 

Referitor la impactul bugetar pentru cele două proiecte, premierul a precizat că este de 50 milioane lei.