Florin Cîțu: „Persoanele vaccinate sunt exceptate de la purtarea măștii în interior, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane”

Florin Cîțu Sursa foto: Mediafax Foto
  • Premierul Florin Cîțu anunță noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.
  • S-a mărit la 8, numărul persoanelor care pot circula în grupuri
  • La evenimentele sportive vor fi și centre de vaccinare
  • Nunțile și botezurile se pot desfășura cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise
  • Excepția de la purtarea măștii în spații închise pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane

Premierul Florin Cîțu anunță noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

„Am crescut numărul participanților la activitățile cultural-artistice, de divertisment, desfășurate în spații deschise de la 500, la 1000 de persoane, la care pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.

La evenimentele cultural-artistice, de divertisment, pot participa peste 1000 de persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate.

S-a mărit la 8, numărul persoanelor care pot circula în grupuri.

Nunțile și botezurile se pot desfășura cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise, numărul persoanelor participante poate fi mai mare, doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiilor. Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate, prezintă test negativ sau se vaccinează înainte de intrarea la eveniment.

La evenimentele sportive vor fi și centre de vaccinare.

Locurile de joacă sunt redeschise până la 50%, pentru cei vaccinați sau care au trecut prin boală. Pentru piscinele interioare limita este de 70% din capacitate, numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.

Excepția de la purtarea măștii în spații închise pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane”, a declarat Florin Cîțu.