• Florin Cîțu a fost întrebat vineri ce fac persoanele care nu se pot vaccina: „Cei care au cancer nu au dreptul la viață. Dumneavoastră le garantați îmbolnăvirea dacă spuneți că singura soluție este vaccinarea”.
  • Răspunsul premierului: „Nu am să intru în discuția tehnică, despre cine se poate vaccina și cine nu”.
  • Florin Cîțu răspunde unei întrebări cu discursul clasic pe care îl știm deja cu toții: „Avem spitale, avem profesioniști”.

De fiecare dată când vorbește în public, Florin Cîțu pare să fie precum o casetă veche cu banda zgariată: „Trebuie să menținem campania de vaccinare” sau „Am făcut tot ce am putut cu resursele pe care le-am avut”.

Același lucru s-a întâmplat și vineri, când premierul României ne-a spus din nou că „s-a făcut tot ce s-a putut”.

De la începutul pandemiei, România a făcut tot ce s-a putut, iar în momentul în care apare o întrebare ce necesită un alt răspuns, oficialii țării se încurcă precum banda veche la început menționată.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

O întrebare nouă sau incomodă este precum un creion băgat în orificiul casetei vechi care merge în loop, indiferent de situație.

Vineri, Cîțu a fost străpuns de creion: „Ce le spuneți celor care nu se pot vaccina? 6 milioane de oameni din România nu se pot vaccina. Nu primesc adeverință de la medic, nu au dreptul la viață. Cei care au cancer… nu au dreptul la viață. Dumneavoastră le garantați îmbolnăvirea dacă spuneți că singura soluție este vaccinarea”.

Este mesajul pe care îl primește Cîțu în timp ce-și spune discursul. Răspunul premierului la o întrebare atât de firească, dar incomodă?

„Nu am să intru în discuția tehnică, despre cine se poate vaccina și cine nu”, a spus Cîțu.

Apoi ne-a spus din nou ceea ce am auzit, ce știm și ce am citit și noi: „Campania a început cu personalul medical, apoi persoanele peste 65 de ani și bolnavii cronici. În acest moment, persoanele cu boli cronice se pot vaccina și în spital. Avem spitale, avem profesioniști, urmați sfatul medicului când este vorba despre soluții”.

Așadar, iată soluția: Florin Cîțu s-a spălat pe mâini, săpunindu-se frenetic cu discursul pe care îl știm deja cu toții, iar apoi s-a clătit cu personalul medical.

Un răspuns pertinent la întrebarea adresată? Nu există. Data viitoare întrebați cum merge campania de vaccinare. Pentru înrebarea aceasta sigur s-a scris un discurs înainte.