• Florin Cîțu: Ministerul Sănătății are un buget mai mare decât anul trecut
  • Florin Cîțu a vorbit despre o „reanalizare a Legii salarizării”
  • Premierul neagă existența unor tensiuni între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministerul Sănătății are un buget mai mare decât anul trecut, iar discuțiile din spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, spune premierul Florin Cîțu.

Banii sunt acolo. Vorbim de 11,43 de miliarde, mai mult decât anul trecut și mai mult decât într-un an normal, cum a fost în 2019. Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget. Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, ceea ce este foarte trist”, declară Florin Cîțu.

Premierul neagă existența unor tensiuni între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Nu există discuții. Liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7,16. Am prezentat bugetul public, am făcut alocările. Pentru plata facturilor banii sunt alocați, nu există nicio problemă”, adaugă prim-ministrul.

De asemenea, Florin Cîțu a vorbit despre o „reanalizare a Legii salarizării”.

„Sporurile reprezintă azi, din 109 miliarde de lei, 26 de miliarde, deci aproape 25% din anvelopa salarială. Problema e că aș vrea ca aceste sporuri și salarizarea să fie legate de performanță. În ultimii doi am am văzut că aceste cheltuieli s-au dublat, de la 56 la 109 miliarde. Eu nu cred că performanța s-a dublat”, conchide Florin Cîțu.