• Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, spune Florin Cîțu
  • Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie
  • Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcție de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie

Premierul Florin Cîțu spune că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricțiilor, însă acest lucru nu va fi posibil fără un grad mare de vaccinare anti-Covid-19.

Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, spune Florin Cîțu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depășește 50%.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcție de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie.

Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezită un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, adaugă Cîțu.

De asemenea, el precizează că starea de alertă a fi prelungită, cu eliminarea unor măsuri „care nu-și mai au rostul”, de exemplu cele legate de sezonul de schi.

Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie.