• Premierul Florin Cîțu a anunțat că luni a avut o convorbire telefonică cu omologul olandez, Mark Rutte
  • Florin Cîțu: „Obiectivul nostru legitim de aderare la spațiul Schengen a fost unul dintre punctele esențiale atinse în discuția cu Prim-ministrul Rutte
  • Potrivit lui Cîțu, discuția a vizat și evoluția pandemiei, dar și modul în care se desfășoară procesul de vaccinare în cele două state

Premierul Florin Cîțu a anunțat că luni a avut o convorbire telefonică cu omologul olandez, Mark Rutte, căruia i-a transmis că România este, „fără îndoială, pregătită pentru a intra în zona Schengen”.

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Țările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relațiilor economice și pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spațiul Schengen a fost unul dintre punctele esențiale atinse în discuția cu Prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, transmite premierul Florin Cîțu.

Potrivit lui Cîțu, discuția a vizat și evoluția pandemiei, dar și modul în care se desfășoară procesul de vaccinare în cele două state.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT