• Preşedintele Senatului s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Ucrainei.
  • Cîţu a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei.
  • Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cîţu a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei.

Florin Cîţu a scris, pe Facebook, că este „o onoare” să fie în Ucraina.

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi (miercuri – n.r.), la invitaţia omologului meu, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Naţionale Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irène Kälin şi preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război.

„Am susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent şi prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a mai spus Cîţu.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a mers, miercuri, să vadă ororile din Gostomel şi Irpin, în cadrul vizitei sale în Ucraina.