• Florin Cîțu a declarat că avem un milion de persoane care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2.
  • Cîțu mai spune că se vor deschide 171 de centre de vaccinare noi începând de săptămâna viitoare.
  • Florin Cîțu: „Au mai fost și alte spitale transformate în unități COVID. Și eu sunt foarte supărat pentru ceea ce am văzut la televizor în acea seară”.
  • Florin Cîțu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: „O decizie despre un ministru din acest Cabinet o va lua doar premierul. Discuțiile nu se discută, ele se vor anunța”.

Florin Cîțu: „Avem un milion de persoane care au trecut prin boală și peste 25.000 de persoane care au decedat. Se vor deschide 171 de centre de vaccinare noi începând de săptămâna viitoare. Vaccinarea este singura soluție pentru a redeschide economia”.

Florin Cîțu a mai spus că: „Avem doze pentru cinci milioane de vaccinați la finalul lunii iunie și 10 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii iulie. Am mai spus că avem nevoie de 1600 de paturi ATI și, din păcate, am avut dreptate. Rata de pozitivare scade, la fel și numărul persoanelor care sună la 112. Totuși, se prezintă mai multe persoane la spital. Soluția este să dechis acel spital din Iași, dar mai sunt și câteva soluții în București”.

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare anti-COVID

„Campania de vaccinare merge foarte bine în acest moment. Avem doze. Toți românii se pot vaccina, trebuie doar să se vrea”, a spus Florin Cîțu.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Florin Cîțu, despre situația de la Spitalul Foișor din București

„Această mutare nu este prima făcută. Au mai fost și alte spitale transformate în unități COVID. Și eu sunt foarte supărat pentru ceea ce am văzut la televizor în acea seară. Așa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministrul Finanțelor, sau fiecare elev are legătură cu ministrul Educație, fiecare pacient are legătură cu ministrul Sănătății. Este vorba de onoare aici. Să vedem dacă mai este onoare în România”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu despre remanierea lui Vlad Voiculescu în ședința de luni, 12 aprilie 2021

„Remanierea sau o decizie despre un ministru din acest Cabinet o va lua doar premierul. Discuțiile nu se discută, ele se vor anunța”, a declarat Florin Cîțu.