• Florin Cîţu a avut, luni, o şedinţă de urgenţă cu Nicuşor Dan şi cu primarii de sector
  • Municipiul Bucureşti se apropie de o incidenţă de 6 la mie
  • Nicușor Dan, după întâlnire: Tot ce înseamnă măsuri de închidere a școlilor, de închidere a activităților economice sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative emise de autorități naționale
  • Florin Cîțu: Trebuie să găsim soluții pentru cazurile punctuale în care măsurile de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 nu sunt respectate.

UPDATE ORA 15.30. Florin Cîțu vrea măsuri mai dure pentru românii care nu respectă măsurile de prevenire a infecțiilor

Premierul Florin Cîțu afirmă, într-un mesaj publicat pe Facebook, după ședința cu primarii din București

„Nimeni nu este mai presus de lege. Am spus-o clar și o repet. Astăzi am avut ședințe cu autoritățile locale din țară și din Capitală, pentru a gestiona cât mai bine epidemia din România.

Trebuie să găsim soluții pentru cazurile punctuale în care măsurile de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 nu sunt respectate. Măsurile mai dure vor fi pentru acest segment.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Nu vreau ca românii care respectă regulile de mai bine de un an să aibă de suferit din această cauză. Știu că este greu și le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și îl vor face în continuare. Indiferent câte măsuri va lua Guvernul și câte paturi vor fi suplimentate in spitale, fără implicarea voastră nu vom reuși să trecem cu bine peste valul 3 al pandemiei. Dacă respectăm măsurile de protecție, economia rămâne deschisă și nici nu aglomerăm spitalele. Cred că sunt suficiente motive pentru a face împreună încă un efort, pentru a acționa responsabil. Și să nu uităm că vaccinarea rămâne singura soluție pentru revenirea la normalitate”, a scris Florin Cîțu.

UPDATE ora 15:00Primarul Nicușor Dan a făcut declarații după discuția cu premierul Cîțu.

Nicușor Dan: „Tot ce înseamnă măsuri de închidere a școlilor, de închidere a activităților economice sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative emise de autorități naționale. Noi, autorități locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuție am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureștiului.”

Știre inițială

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, la ora 13.00, va avea o întâlnire cu primarul general şi primarii de sector pentru a discuta despre situaţia din Bucureşti. De asemenea, va discuta cu prefecţii tuturor judeţelor, aşteptându-se la soluţii de la autorităţile locale.

Municipiul Bucureşti se apropie de o incidenţă de 6 la mie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat, în weekend, că nu exclude măsura carantinei în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori.