Florin Cîțu spune că a discutat cu cei din USR PLUS despre refacerea coaliției. Foștii parteneri: „Echipa câștigătoare” răspândește minciuni

florin citu face declaratii la guvern Premierul Florin Cîțu. Foto: gov.ro

Florin Cîţu spune că a avut discuţii cu USR PLUS şi că cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare. De cealaltă parte, USR PLUS a transmis că nu poate continua guvernarea cu Florin Cîţu premier.

Întrebat sâmbătă dacă sunt şanse pentru refacerea coaliţiei, Florin Cîţu a spus: „Da. Cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare. Am avut discuţii. Am avut discuţii cu domnul Ghinea, vine luni la semnarea PNRR, deci am avut discuţii”.

Premierul a fost întrebat, de asemenea, dacă cu Dacian Cioloş preşedinte al USR PLUS sunt mai mari şanse de refacere a coaliţiei, premierul a răspuns: „Spre deosebire de partenerii noştri de coaliţie, noi nu spunem cine să fie preşedintele USR”.

USR PLUS a anunţat sâmbătă că nu poate continua guvernarea cu Florin Cîţu premier.

USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîţu premier. Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească <echipa câştigătoare>”, au transmis reprezentanţii formaţiunii.

Conform acestora, USR PLUS vrea reforme „pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiţii”.