Florin Cîțu spune că el l-a propus prim-ministru pe Nicolae Ciucă. „Nu este o schimbare bruscă”

florin citu Sursa foto: Mediafax

Preşedintele PNL Florin Cîţu susţine că el l-a propus în Biroului Politic Naţional al partidului pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier. „Nu este o schimbare bruscă, suntem în criză politică”, a spus el.

„PNL astăzi a dat dovadă de responsabilitate şi s-a prezentat la consultările cu preşedintele cu propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un Guvern. PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcţia de premier într-un Guvern minoritar alături de partenerii de la UDMR”, a declarat Florin Cîţu, după consultări.

Acesta susţine că el l-a propus pe Nicolae Ciucă.

„E o propunere pe care eu am făcut-o in BPN pentru a debloca această criză politică. E mai important să avem în acest moment un Guvern cu puteri depline. Eu am făcut propunerea care a fost aprobată de colegi cu unanimitate”, a adăugat Cîţu.

Întrebat de ce s-a produs o schimbare atât de bruscă, după ce PNL a anunţat în repetate rânduri că Florin Cîţu este propunerea partidului, preşedintele PNL a spus: „Nu este bruscă. Suntem într-o criză politică. Ne-am uitat la probabilitatea de a trece un guvern în acest moment”.

Acesta a mai spus că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru ca Guvernul să treacă.

Aseară, prim-vicepreşedintele formaţiunii Iulian Dumitrescu declara că „decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu”.