• Ministrul de Finanţe va da explicaţii, în Parlament, despre previziunile negative asupra economiei româneşti
  • Audierea va avea loc miercuri, în Parlament, în faţa comisiilor economică şi de buget ale Senatului
  • Mai multe agenţii de rating au perspective negative asupra economiei româneşti, dar Florin Cîţu spune că nu e responsabilitatea Guvernului

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, este chemat la audiere, miercuri, la comisia economică şi de buget, pentru a da explicaţii despre situaţia economică a ţării evaluată negativ de mai multe agenţii de rating.

„Comisia Europenă ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminentă prăbuşire a economiei, agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de finanţe ne asigura că ne vom reveni cel mai repede din Europa după Corona-criză!

Ministrul Cîțu va fi invitat miercuri, în faţă Comisiilor Economică şi Buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!”, a scris senatorul Daniel Zamfir, pe Facebook.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat sâmbătă, după ce a fost anunţat ratingul de ţară al României, că perspectiva negativă nu e responsabilitatea acestui Guvern.

„Vom reveni la perspectiva stabilă cât mai curând”, a spus ministrul Cîţu.

Agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut ratingul de ţară al României. Decizia reprezintă un vot de încredere pentru investitorii care se uită la Româna ca destinaţie de investiţie. Analiştii S&P cred că economia va scădea cu 5,5% în 2020.