Florin Cîțu, vizită oficială la Cluj. Analist politic: „Faptul că a fost alături de Bode și de Boc arată clar cum se structurează liniile de bătălie în interiorul PNL”

  • Până acum și-a anunțat candidatura doar Ludovic Orban
  • Premierul Florin Cîțu spune că va candida la congres
  • Florin Cîțu este susținut de aripa Emil Boc, pentru șefia partidului

A început campania internă în PNL pentru șefia partidului. Actualul lider, Ludovic Orban a anunțat că mai vrea un mandat. Premierul Florin Cîțu întârzie să facă marele anunț.

În schimb, de câteva zile, punctează la capitolul imagine. L-a remaniat pe ministrul Sănătății și a făcut declarații de presă în miez de noapte, după incidentul de la „Victor Babeș”. Acum, face vizite oficiale în teritoriu. Nu oriunde, ci în organizația lui Emil Boc. Analistul politic Cristian Pârvulescu a explicat de ce a mers Florin Cîțu tocmai la Cluj.

„Acolo (n.r. la Cluj) este unul din centrele importante ale PNL-ului. Faptul că a fost alături de Bode și de Boc arată cât se poate de clar cum se structurează liniile de bătălie în interiorul PNL. Va urma o înfruntare interesantă”, a spus Cristian Pârvulescu.

Echipa din spatele premierului lucrează și la umanizarea lui, spune analistul. Și cum se putea face altfel, dacă nu pe acorduri rock?

„Umanizează candidatul, îl apropie de nevoile oamenilor obișnuiți, a celor din partid și transmite și o anumită linie pro-occidentală”, a adăugat analistul politic.

Și actualul lider PNL încearcă să țină pasul. E drept, Ludovic Orban nu are aceleași resurse de imagine. După ce a pierdut o parte din încrederea organizațiilor din București, Orban a mers și el în Transilvania să planteze copaci.

„Ludovic Orban preferă să-și întărească poziția, prin gesture simple, dar tot populare. E vorba despre o campanie ecologistă”, conchide Cristian Pârvulescu.