Premierul Florin Cîțu vrea ca noul an școlar să se desfășoare cu prezență fizică, dar și ca festivitățile de început de an „să fie cât mai aproape de normalitate”.

„Am să vă spun câteva cuvinte despre întâlnirea de astăzi, o întâlnire extrem de bună, să știți, în care pregătim deschiderea anului școlar. Eu am avut două lucruri pe care le-am spus la început și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul acesta anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta școlar să începem cu prezență fizică și să rămânem cu prezență fizică. Am trecut prin anul trecut, am învățat mult, dar anul trecut nu aveam vaccin. Este ceea ce eu le-am spus tuturor colegilor cu care am discutat astăzi în această întâlnire, că este important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului pe care l-a avut anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ce este posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, a declarat premierul, la finalul unei ședințe de lucru pe tema vaccinării copiilor.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că masca rămâne obligatorie în școli pentru copiii peste 6 ani. De asemenea, în spațiile deschise nu va mai fi considerată obligatorie.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Masca nu trebuie purtată nici pentru activități sportive în spații deschise, iar pentru cele în spații închise se va decide în funcție de incidența COVID-19 din localitatea respectivă.

Știre în curs de actualizare.