• Premierul Florin Cîțu și liderul PNL Ludovic Orban au oferit declarații, luni, după ședința de guvern.
  • Cîțu: „Este nevoie de un ministru al Sănătății care să se aplece asupra acestor probleme zilnic”.
  • Orban: „În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă, e simplu”.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că în cel mai scurt timp portofoliul de la Sănătate va fi preluat de un ministru competent și care „sa se aplece asupra acestor probleme zilnic”.

„Vom primi în cel mai scurt timp un ministru competent. Este nevoie de un ministru care să se aplece asupra acestor probleme zilnic. Avem ședință de guvern miercuri, avem încredere că ne vedem acolo”, a precizat premierul României. „Nu am avut nici o întâlnire cu președintele”, a spus Cîțu, râzând, în acest sens.

„În acest moment este foarte important și le amintesc colegilor că avem nevoie de nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății are nevoie de o conducere stabilă. Are nevoie de un ministru interimar cineva care sa fie în aceasta luptă cu pandemia. Trebuie mai multe paturi la Terapie Intensivă, știți în ce situație suntem. Este nevoie de responsabilitate în actul de guvernare și sunt sigur că vom primi în scurt timp un ministru complet care să facă față acestei situații”, a adăugat Cîțu.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

De partea cealaltă, Ludovic Orban, președintele PNL, a a vorbit despre cazul revocării lui Vlad Voiculescu.

„În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă, e simplu. Criză în Coaliție e prea mult spus, e o reacție emoțională care ține de lipsa de experiență”, a declarat Orban.