Florin Cîțu vrea să înceapă a treia etapă de vaccinare mai devreme: „Este o nebunie să lași locuri libere”

Sursa: Mediafax Foto
  • Etapa a treia de vaccinare ar putea începe mai devreme, în special unde sunt locuri libere și în zonele cu incidență mare
  • Premierul spune că, cel puțin în zonele cu incidență mare, să se intre în etapa a treia mai devreme
  • Florin Cîțu: „Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze

Etapa a treia de vaccinare ar putea începe mai devreme, în special unde sunt locuri libere și în zonele cu incidență mare, anunță, luni, premierul Florin Cîțu.

„Am cerut colonelului Gheorghiță și ministrului Sănătății să pregătească și dacă se poate să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare – etapa a treia, ca să dăm drumul tuturor oamenilor să se vaccineze. Eu zic că dacă mergem în acest ritm, vom ajunge mai devreme la acea țintă de 10,4 milioane”, declară Florin Cîțu.

Premierul spune că, cel puțin în zonele cu incidență mare, să se intre în etapa a treia mai devreme.

„Să se permită măcar în aceste zone și vaccinarea altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a să se vaccineze. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea, de la Ministerul Sănătății, de la colonelul Gheorghiță mai multă atenție și atunci când avem locuri libere putem să-i lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, spune premierul.