• Premierul propune închiderea restaurantelor care nu respectă regulile
  • Cîţu spune că amenzile nu au avut niciun efect
  • Propunerea premierului va fi transpusă într-un act normative

Gata cu amenzile pentru restaurante. Premierul Cîțu nu mai stă la discuții. Cine nu respectă regulile va fi obligat să închidă.

Pentru că amenzile nu au avut niciun efect, premierul va propune o suspendare a activităţii de minimum două săptămâni, pentru început. Propunerea se va transpune într-un act normativ, în perioada următoare.

Acele amenzi pe care le dam nu mai au niciun efect. Si atunci pentru ca nu sunt respectate regulile trebuie sa schimbam puutin regulile jocului. Si trebuie sa venim si cu aceasta modificare. Veti mari si amenzile? Nu nu nu marim amenzile pt ca amenzile ati vazut  ca nu au niciun efect. Este vorba de activitate , suspendarea activitatii pe o perioada determinată.”, a spus acesta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Decizia lui Cîțu poate fi contestată

Nu ştim dacă va fi o Ordonanţă de urgenţă sau o Hotărâre de Guvern. Nici Florin Cîțu nu s-a hotărât ce va fi până la urmă. Avocatul Victor Alistar nu vede cu ochi buni povestea asta. Ambele documente pot fi atacate în instanțele abilitate.

Ne imaginăm că există ca act de reglementare o Ordonanță de Urgență și că, după aceea, există un act legislativ care pune în aplicare și suspendă activitatea. Într-o atare situație, firmele se pot adresa instanțelor de contencios administrativ și să ridice o excepție de neconstituționalitate privind ordonanța.

Dacă e hotărâre de guvern, cu siguranță vor merge în contencios și vor cere și anulararea hotărârii pe lângă actul concret de suspendare a activităților.”, a explicat avocatul.

Bisericile care nu respectă regulile, apărate de dreptul la libertate religioasă

Prevederea se aplică doar în cazul micilor afaceri. Iar bisericile sunt apărate de dreptul la libertate religioasă. 

Sunt şi situații de instituții, mă rog, impropriu spus instituţii, să zic lăcaşurile de cult care, la fel, în ciuda avertismentelor, când au venit de la autorități, şi-au deschis uşile, nu au fost amendate, vor fi supuse cumva acestui act normativ pe care dumneavoastră îl pregătiţi? Luaţi în calcul?”
„Propunea CNSU este pentru operatorii economici
.”, a mai spus Florin CÎțu.