Florin Cîțu vrea să modifice legea salarizării. Bugetarii vor avea mai puține sporuri și salarii mai mici

Sursa Foto: Mediafax Foto
  • Forin Cîţu vrea modificarea legii salarizării în 2021
  • Motivul este acordarea de sporuri mai mici şi scăderea salariilor bugetarilor
  • Guvernul vrea şi respectarea mai mare a contributivităţii la pensii

Florin Cîţu vrea justificarea sporurilor în sectorul public. Premierul are în vedere şi modificarea legilor pentru pensii şi salarii.

Premierul a declarat că, pentru reglarea inechităţii sporurilor, e nevoie de o actualizare a legii salarizării. El vrea o întoarcere la principiile stabilite pe legea din 2017. După acel moment au apărut tot felul de excepţii. Prin ele s-a ajuns inclusiv la depăşirea salariului preşedintelui.

„Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare”, a precizat Cîţu. El a fost întrebat la Radio Guerrilla despre sporurile de 30% acordare angajaţilor din prefecturi. Acestea au fost primite în timpul pandemiei.

Nici legea pensiilor nu scapă de modificări în 2021. Guvernul vrea modificarea ei pentru a se ţine cont mai mult de contributivitate. De la Ministerul Muncii vine informația conform căreia unele pensii au depăşit inclusiv 50.000 de lei. Asta în timp ce aproape un milion de pensionari au venituri de aproximativ 800 lei pe lună.