Florin Cîțu vrea să renunțe la restricții indiferent de situația epidemiologică. „Voi susține ca economia să rămână deschisă”

  • Europa încearcă să renunțe la restricții indiferent de situația epidemiologică.
  • Liderii statelor europene vor să mențină economia deschisă.
  • Florin Cîțu: „Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri”.

Toți ne-am săturat de pandemie. O dată pentru că ne putem îmbolnăvi, dar și pentru că restricțiile lovesc în economie. Europa încearcă să renunțe la restricții indiferent de ceea ce se întâmplă.

În Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu faptul că „Ţara nu se va închide din nou pentru protecţia unui număr redus de persoane nevaccinate”. Premierul Florin Cîțu consideră că dacă ne vaccinăm nu vom fi nevoiți să punem în discuție impunerea unor noi restricții.

„Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă, să nu mai avem niciun fel de restricţii, pentru că nu trebuie ca cei care s-au vaccinat să mai sufere. Trebuie să meargă înainte”, susține Florin Cîțu.

Oana Iliescu, proprietara unui lanț de restaurante, spune că nu crede că ar mai putea rezista din nou la restricțiile impuse dacă va fi un nou val al pandemiei.

„Îmi pun speranța că dacă, nu știu, o mare parte din populație este vaccinată, de ce să lovim iarăși în economie. Adică îmi doresc din tot sufletul să nu mai fie restricții. Mulți dintre angajați au încercat să își schimbe domeniul. Să încerce altceva tocmai de teama asta că o să vină încă un val”, a spus Oana Iliescu.