Fostul senator USR Florina Presadă, unul dintre cei mai vocali useriști, a demisionat, vineri, din partid, acuzând dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și „politica de gașcă”, după numirea lui Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Florina Presadă a scris, vineri, pe Facebook, faptul că este „momentul despărțirii de USR” și și-a înaintat demisia biroului filialei USR Sector 3.

„A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, scrie fostul senator USR.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Aceasta precizează că a cunoscut în USR oameni extraordinari, dar, „din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face”.

Nu este prima dată când Florina Presadă critică modul în care s-a schimbat USR și politica de la vârful partidului.