• FMI a spus că sancțiunile pe care Rusia le primește în urma invadării Ucrainei vor avea efecte „devastatoare” asupra altor țări.
  • Statele Unite, Uniunea Europeană, Grupul G7 şi numeroase ţări au impus sancţiuni masive asupra Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.
  • Escaladarea conflictului şi a sancţiunilor ar avea consecinţe devastatoare„, atrage atenţia Fondul Monetar Internaţional.

FMI a spus că sancțiunile pe care Rusia le primește în urma invadării Ucrainei vor avea efecte „devastatoare” asupra altor țări.

Sancţiunile impuse Rusiei vor avea un impact substanţial asupra economiei mondiale şi a pieţelor financiare, cu efecte colaterale asupra altor ţări„, anunţă Fondul Monetar Internaţional. „Escaladarea conflictului şi a sancţiunilor ar avea consecinţe devastatoare„, atrage atenţia Fondul Monetar Internaţional.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Grupul G7 şi numeroase ţări au impus sancţiuni masive asupra Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Banca Mondială și FMI vor oferi Ucrainei 5,2 miliarde de dolari

Banca Mondială a anunţat marţi că pregăteşte un ajutor de urgenţă de trei miliarde de dolari pentru Ucraina, din care cel puţin 350 de milioane de dolari ar putea fi deblocate în această săptămână, transmite AFP. Pe lângă ajutorul financiar, Ucraina a mai primit și ajutor militar din partea mai multor țări, printre care se numără și țara noastră.

La rândul său, Fondul Internațional Monetar (FMI) a subliniat că va folosi „instrumentul său de finanţare rapidă” pe care consiliul de administraţie l-ar putea examina „chiar săptămâna viitoare”.

„Pregătim un pachet de sprijin de trei miliarde de dolari în următoarele luni, începând cu (…) o deblocare rapidă de cel puţin 350 de milioane de dolari care va fi supusă aprobării Consiliului de Administraţie săptămâna aceasta. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de bilanţul uman şi economic devastator al războiului din Ucraina, a indicat instituţia, într-un comunicat dat publicităţii în comun, cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).