FMI îmbunătățește la 4,8% prognoza de creștere a economiei românești în 2022; previziunile pentru 2023, revizuite în scădere

FOTO - Hepta
  • Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere semnificativă estimările privind avansul economiei româneşti în acest an, de la 2,2% cât prognoza în primăvară, până la 4,8%.
  • Potrivit datelor prezentate în raportul privind ,,Proiecţiile Perspectivelor de Creştere Economică Globală” , România ar urma să înregistreze o creştere a PIB-ului de 4,8% anul acesta şi de 3,1% în 2023.
  • În raportul din aprilie, Fondul Monetar Internaţional estima că România va înregistra o creştere economică de 2,2% anul acesta şi de 3,4% anul viitor.

Fondul Monetar Internaţional estimează că România va înregistra o creştere economică de 4,8% în 2022 şi de 3,1% în 2023, estimarea pentru anul viitor fiind în uşoară scădere, conform datelor prezentate în raportul publicat marţi.

Potrivit datelor prezentate în raportul privind ,,Proiecţiile Perspectivelor de Creştere Economică Globală” , vizualizat de agenţia MEDIAFAX, România ar urma să înregistreze o creştere a PIB-ului de 4,8% anul acesta şi de 3,1% în 2023.

În raportul din aprilie, Fondul Monetar Internaţional estima că România va înregistra o creştere economică de 2,2% anul acesta şi de 3,4% anul viitor.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a redus, într-un raport publicat marţi, perspectivele de creştere economică la nivel global pe anul 2023, în contextul situaţiei internaţionale incerte, avertizând asupra nivelului inflaţiei în statele puternic dezvoltate.