• Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri seară la Digi24 că proiectul de 600 de milioane de euro din PNRR privind extinderea rețelei de gaze este realizabil.
  • Proiectul întocmit pentru finanțare prin PNRR prevede construirea unei rețele de gaze „ready for hydrogen”.

România se joacă cu focul în relația cu UE, la propriu. Ei ne spun să facem proiecte verzi și digitale, noi ne ducem cu conductele de gaze, proiectele neîmplinite în anii 60, rămase nerezolvate de baronii locali de orice culoare politică.

Virgil Popescu e numele agentul tip Bond trimis de guvern să facă frumos la Bruxelles. 600 de milioane de euro pentru pentru dezvoltarea reţelelor de gaze naturale și, șmecherie mare, hidrogen.

Petrescu de la București le spune celor de Bruxelles că aceste conducte ready for hidrogen sunt de fapt o investiție în gaze cu emisii zero de CO2, și că în 5 ani va construi 4.000 de kilometri de conducte pentru 160,000 de gospodării. Și da, și aragazul va arde gazul pe hidrogen.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Totul ca prin minune, în 5 ani, că se termină banii de la PNRR. Singura problemă – UE nu poate să îl creadă pe Virgi Petrescu că atunci când transporți gaze nu poluezi natura.

Personal se va duce la Bruxelles Popescu, Virgil Popescu. Virgil Popescu a intrat în antologia guvernelor când, ministru al Economiei, s-a declarat dezamăgit că măști de sute de milioane de euro au fost puse în vânzare – era datoria lui Virgil Popescu să le verifice și să dea amenzi.