• Angajații unui hotel din Victoria, Australia, au întreținut relații sexuale cu persoanele carantinate acolo.
  • Oficialii australieni au demarat o anchetă judiciară pe tema noului focar de infecție cu COVID-19 provocat de situația din hotel.
  • Daniel Andrews, Premierul Victoriei, a declarat că investigația va fi ajutată financiar cu suma de 3 milioane de dolari.

Australia a impus ca măsură de siguranță carantina de 14 zile pentru oricine intră în țară. Astfel, persoanele care călătoresc aici sunt obligate să stea în carantină instituționalizată, timp de 14 zile, în unitățile pe care le administrează Guvernul.

Chiar dacă există această măsură de siguranță, într-un hotel din Victoria s-a declarat focar de infecție după ce angajații unității au întreținut relații sexuale cu persoanele carantinate, relatează CNN.

Un alt motiv pentru care s-ar fi declanșat focarul de infecție cu coronavirus ar fi și faptul că agenții de pază nu au fost instruiți așa cum trebuie înainte să înceapă să lucreze acolo.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Unul dintre agenții de pază a declarat că singurul training pe care l-a primit a fost o sesiune de explicații care a durat doar 5 minute.

Ministrul Sănătății din Australia, Greg Hunt, a declarat pentru CNN că „Sunt două cazuri în care este clar că au fost încălcate regulile, iar urmările au fost considerabile”.

Întrebat cum comentează despre acuzațiile cum că angajații hotelului au întreținut relații sexuale cu persoanele carantinate, Ministrul Sănătății a spus „Dacă afirmațiile acestea sunt adevărate, este absolut inacceptabil”.

Pornind de la această situație, oficialii australieni au demarat o anchetă judiciară, iar Premierul Victoriei, Daniel Andrews, a anunțat că investigația va fi sprijină cu 3 milioane de dolari.

Autoritățile au verificat mai multe hoteluri din Victoria pentru a se asigura că procedurile de carantinare sunt respectate.