• 21 de rezidenţi ai centrului pentru tineri cu handicap din oraşul Galaţi sunt infectaţi cu virusul COVID-19.
  • Testaţi au fost toţi rezidenţii, dar celelalte rezultate au fost negative.
  • 20 de angajaţi au şi ei virusul COVID-19.

21 de rezidenţi ai centrului pentru tineri cu handicap din oraşul Galaţi sunt infectaţi cu virusul COVID-19. Rezultatele au fost comunicate de Prefectura Galaţi după finalizarea testelor făcute în instituţia care are 39 de rezidenţi şi 51 de angajaţi.

În cazul salariaţilor, numărul persoanelor infectate a rămas nemodificat. 20 de angajaţi ai centrului au COVID-19. Toţi cei infectaţi, rezidenţi şi salariaţi, sunt asimptomatici.

„Rezultatele testării desfăşurate la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi nr. 1 de pe strada Mihail Sadoveanu, nr. 17, Municipiul Galaţi, Judeţul Galaţi, sunt următoarele: 51 de angajaţi, 49 de probe din care 20 de teste au fost pozitive si 29 negative (2 persoane au fost absente, aflându-se în izolare la domiciliu la momentul testării). 38 de beneficiari din care 21 de teste au fost pozitive şi 17 negative”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Focarul de COVID-19 a apărut la mijlocul săptămânii şi imediat autorităţile locale au luat măsuri. Centrul a fost introdus în carantină şi în interior au fost duşi angajaţi de la instituţii asemănătoare din Galaţi.

„S-au luat primele măsuri din secunda în care am aflat despre problemă. Am decis să introducem instituţia în carantină. Am dus acolo angajaţi de la alte centre din subordinea noastră, i-am echipat corespunzător. Direcţia de Sănătate Publică îi testează pe beneficiari şi pe ceilalţi angajaţi. Vom aloca toate resursele necesare”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În judeţul Galaţi, de la începutul epidemiei, peste 700 de persoane s-au infectat cu virusul COVID-19. Din aceştia, 86 de gălăţeni au murit, iar 424 au fost declaraţi vindecaţi.