Focar de COVID-19 la Kremlin. Vladimir Putin, autoizolat, spune că zeci de persoane din anturajul său au coronavirus

Sursa Foto: Hepta
  • Vladimir Putin spune că zeci de persoane din cercul de apropiați ai Kremlinului au COVID-19.
  • Potrivit unei centralizări AFP, Rusia se află pe locul al cincilea în topul celor mai multe cazuri înregistrate de Covid și a avut dificultăți în a ține sub control infecțiile, în pofida unui acces facil la vaccinuri.
  • Măsurile luate de autorități se luptă cu o populație sceptică față de vaccinuri, iar sondajele independente arată că o mare parte dintre ruși nu au de gând să se vaccineze.

Vladimir Putin, președintele rus, a dezvăluit că zeci de persoane din cercul său de apropiați de la Kremlin au fost depistate pozitiv la coronavirus. Virusul a afectat peste 7 milioane de persoane în Rusia, scrie TheGuardian.

În prima parte a acestei săptămâni, Putin, în vârstă de 68 de ani, a transmis că se va autoizola după ce a anunțat o epidemie în rândul membrilor din anturajul său.

„Au fost depistate cazuri de coronavirus în cercul meu intim. Nu doar una sau două, ci câteva zeci de persoane”, a spus Putin, care a vorbit prin intermediul unei legături video la o ședință a unei alianțe de securitate conduse de Moscova. Vladimir Putin ar fi urmat să fie prezent personal la ședința Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) din capitala Tadjikistanului, Dușanbe, dar a ales să participe de la distanță.

Informația despre mărimea focarului de la Kremlin vine cu o zi înainte de deschiderea alegerilor parlamentare eșalonate pe trei zile în Rusia pentru a reduce propagarea virusului.

Autoritățile ruse au făcut tot posibilul pentru a-l apăra pe Putin – care a fost vaccinat cu vaccinul rusesc Sputnik V – încă de la începutul pandemiei.

Toți liderii străini, ziariștii și oficialii au fost obligați să se autoizoleze pentru a se întâlni cu liderul rus.

În această săptămână, Putin s-a întâlnit cu președintele sirian, Bashar al-Assad, și cu atleții care se reîntorceau de la Jocurile Paraolimpice de la Tokyo, cu puțin timp înainte ca Kremlinul să spună că se autoizolează.