• Peste 20 de bolnavi confirmați cu SARS-CoV-2 la Opera Română Craiova.
  • Unul este internat la Terapie Intensivă.
  • Opera din Craiova are 172 de angajaţi.

Este focar de COVID-19 la Opera din Craiova, unde există peste 20 de bolnavi confirmaţi, dintre care unul este internat la Terapie Intensivă. Opera din Craiova are 172 de angajaţi și s-a luat decizia întreruperii activității.

Angajaţii de la Opera din Craiova au spus, pentru MEDIAFAX, că această situaţie a fost declanşată în urmă cu 8 zile şi se află în plină derulare.

„Din ordinul directorului Antonio Zamfir nu s-a ţinut cont de angajaţii bolnavi de COVID-19. În prezent, peste 20 dintre ei sunt confirmaţi pozitiv, dintre care unul, Leonte Stănescu, este de o săptămână internat la Terapie Intensivă, cu masca de oxigen pe faţă. Oamenii sunt chemaţi la serviciu şi ameninţaţi cu destituirea dacă divulgă ceva sau dacă îşi bagă concediu medical. Situaţia este ieşită de sub control. Zamfir poate fi acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor şi de abuz în serviciu. Vineri, unii angajaţi şi-au făcut teste rapide şi au ieşit pozitive. Au anunţat conducerea, inclusiv prin medicul de familie, dar nu s-au luat măsuri. A doua zi, au fost chemaţi la repetiţii, în spaţiu închis, cor şi orchestră la un loc, iar duminică s-a ţinut concert la Filarmonică”, afirmă un angajat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Inclusiv directorul artistic de la Operă, Cosmin Vasilescu, a fost confirmat cu COVID-19, spun sursele citate. Au început să apară simptome de COVID-19 şi la persoane din familiile angajaţilor.

Angajaţii Operei lucrează, acum, de acasă

Contactat telefonic, directorul incriminat, Antonio Zamfir, a declarat că nu are informații că ar fi 20 de bolnavi.

„Dacă trei cazuri de COVID-19 înseamnă mult… Sunt peste 20? Nu am aceste cifre. Am închis luni activitatea, după ce au apărut primele patru cazuri. Nu am avut nicio informaţie prealabilă, deci nu poate fi vorba despre zădărnicirea combaterii bolilor. Luni am avut primul caz, tot atunci am suspendat activitatea în mod organizat, în spaţii închise. Rezultatele testului de vineri au venit luni”, a spus Antonio Zamfir.

Angajaţii Operei lucrează, acum, de acasă, sub forma studiului individual.

La uşa Operei din Craiova bate un festival important, programat pe 18 şi 19 septembrie. Este vorba despre „The Artist Awards”, cel mai mare show dedicat industriei muzicale din România, care încheie cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Elena Teodorini”. Evenimentul va avea loc pe 18 şi 19 septembrie, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova.

INNA, Carla’s Dreams, Irina Rimes sau The Motans sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena The Artist Awards 2021 şi vor susţine show-uri memorabile, anunţă cu fast organizatorii.

Alături le vor fi de cei mai populari şi îndrăgiţi artişti români, iar Opera Română Craiova a pregătit un program special pentru cea de-a doua zi a evenimentului.

Concertele nu se suspendă

The Artist Awards 2021 este un eveniment gratuit. Accesul la eveniment se va face în baza adeverinţei de vaccinare sau a unui test PCR sau antigen cu rezultat negativ, făcut cu cel mult 72 de ore, respectiv 24 de ore înainte.

„O zonă VIP cu 200 locuri pe scaune va fi amenajată pentru cele două zile de eveniment, în care spectatorii se pot bucura de cea mai bună vizibilitate şi pot savura cele peste şase ore de show-uri muzicale în fiecare zi. Sunteţi invitaţi să luaţi parte live la cel mai aşteptat eveniment muzical al acestui an şi să fiţi martorii unor recitaluri senzaţionale din confortul locurilor amenajate în gradena destinată publicului amplasată în zona fântânii muzicale”, mai arată organizatorii.

Biletele pentru zona VIP, cu preţul de 100 lei pe zi, au fost puse joi în vânzare la agenţia Operei Române Craiova.

Directorul Operei spune că reprezentaţia nu va fi anulată, iar spectacolul va avea loc. „Îl ţinem! Persoanele infectate cu COVID-19 sunt de la cor! Iar corul nu este implicat în activitatea de pe 19 septembrie”.

Contactat, liderul de sindicat Gabi Marciu, actor, a confirmat situaţia epidemioligică explozivă din Bănie.

„Numai din sindicatul pe care îl reprezint sunt 8 persoane confirmate pozitiv sau aflate în carantină. Iar din afara celor care nu sunt înscrişi în sindicat, am înţeles că ar mai fi încă cel puţin 12 colegi depistaţi cu COVID-19. Asta până acum. Multiplicaţi cu ce se poate întâmplă când aceşti oameni au ajuns la familii. Am aflat că ar fi şi membri ai familiilor lor infectaţi, soţi, părinţi, copii. Există un caz de nou-născut, din câte mi s-a transmis”, a spus Marciu.