• Președintele Statelor Unite, care a dat rezultate pozitive la Covid-19, a fost internat vineri seară la un spital militar
  • Mesaje de sprijin se revarsă din întreaga lume
  • Spitalizat pentru Covid-19, Donald Trump vrea să liniștească: „Cred că sunt foarte bine”

Donald Trump le-a mulțumit medicilor pe Twitter

„Medicii, asistentele și tot personalul de la Centrul Medical Walter Reed, dar și alte instituții incredibile care s-au alăturat, toți sunt incredibili. Un progres fantastic a fost realizat în ultimele 6 luni în lupta contra pendemiei. Cu ajutorul vostru, mă simt bine”, a scris Trump pe Twitter.

Declarațiile doctorilor despre starea de sănătate a președinteului SUA

Doctorul personal al lui trump, doctor Sean Conley, a declarat că este extrem de bucuros de cum evoluează starea de sănătate a președintelui Trump.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Acesta a precizat că Trump a fost adus la spital pentru măsuri de precauție și că nu a fost nevoie de administrarea de oxigen, pentru că președintele SUA nu are dificultăți în a respira.

„Monitorizăm îndeaproape orice lucru care ar putea aduce complicații, fie că e vorba de infecția cu coronavirus, fie că este legat de tratamentul pe care i l-am administrat. Starea lui de spirit este excepțională”, a declarat doctorul Sean N Dooley.

Unul dintre doctorii din echipa medicală a declarat că Trump a spus: „Simt că aș putea ieși din spital chiar azi”

Trump nu a avut febră de peste 24 de ore, au mai explicat medicii.

Fostul guvernator al statului New Jersey a fost testat pozitiv

Chris Christie, fostul guvernator al statului New Jersey, și persoana care l-a ajutat pe Trump înaintea dezbaterii cu Biden, a fost testat pozitiv la Covid-19.

Focar la Casa Albă

Managerul de campanie al președintelui american, Bill Stepien, a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Vineri, fostul consilier al președintelui, Kellyanne Conway, a anunțat că a fost testat pozitiv și că are simptome „ușoare“.

Doi senatori republicani, Thom Tillis și Mike Lee, au anunțat, de asemenea, că au fost testați pozitiv.

Iată lista completă cu cei infectați:

  • Donald Trump
  • Prima-doamnă
  • Senatorul Mike Lee
  • Senatorul Thom Tillis
  • Președintele Comitetului Național Republican Ronna McDaniel
  • Consilierul Casei Albe Hope Hicks
  • Trei jurnaliști ai Casei Albe
  • Kellyanne Conway
  • Managerul de campanie Bill Stepien

Primul mesaj al lui Trump de pe patul de spital

Donald Trump a scris pe Twitter că se simte bine și că le mulțumește tuturor pentru sprijin.

El le-a transmis fanilor dragostea sa.

Experții evidențiază pericolul de a injecta un tratament experimental lui Donald Trump

Medicii i-au injectat lui Donald Trump o doză din experimentalul cocktail de anticorpi sintetici. Experții au subliniat pericolul de a injecta președintele SUA cu un medicament cu siguranță promițător, dar încă atât de puțin testat, din cauza riscului apariției efectelor secundare.

„Cu pacienții vârstnici sunt, în general, foarte atentă la orice experiment care nu a fost dovedit“, a spus pentru AFP Carla Perissinotto geriatru la Universitatea din California din San Francisco.

Spitalizat pentru Covid-19, Donald Trump vrea să îi liniștească pe americani: „Cred că sunt foarte bine“

Donald Trump a înregistrat un mesaj video foarte scurt, chiar înainte de a fi dus cu elicopterul la Spitalul Militar din Washington.

Pozitiv pentru Covid-19, Donald Trump a dorit să-i liniștească pe americani, vineri seara, în mijlocul campaniei prezidențiale: „Cred că sunt foarte bine“, a spus el după o lungă seară de speculații asupra stării sale de sănătate.

Vreau să mulțumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Mă duc la spitalul Walter Reed. […] Ne vom asigura că lucrurile merg bine“, a spus el în video, adăugând că soția sa, Melania, de asemenea testată pozitiv, se simte „foarte bine“.

Un birou prezidențial în spital

Potrivit purtătorului său de cuvânt, Kayleigh McEnany, această spitalizare se face „preventiv“, iar Donald Trump va lucra „din birourile prezidențiale“ instalate în spital, obișnuite să aibă grijă de președinții Statelor Unite.

Cu toate acestea, o astfel de sosire urgentă, cu câteva zile înainte de alegeri, este un fapt fără precedent.

Un cocktail experimental, zinc, aspirină

Medicul de la Casa Albă a mai indicat că Donald Trump a primit o doză din cocktailul experimental dezvoltat de laboratorul Regeneron și care a dat rezultate preliminare încurajatoare în studiile clinice pe un număr mic de pacienți. Potrivit medicului, președintele ia și zinc, vitamina D, famotidină, melatonină și aspirină.

Experții evaluează starea președintelui și vor face recomandări pentru „următorii pași“, a adăugat Conley înainte de anunțarea spitalizării sale.

Mesaje de sprijin, chiar și de la adversari

În timpul nopții, mesaje de incurajare s-au revărsat din toată lumea, până și de la liderul nord-coreean Kim Jong-un. „El și-a exprimat simpatia față de președinte și prima doamnă“, potrivit agenției KCNA.

Emmanuel Macron și soția sa Brigitte au transmis un mesaj de „prietenie“ și au urat „o recuperare rapidă“ președintelui american și soției sale.

În Statele Unite, adversarii lui Donald Trump nu au ezitat să facă același lucru, în timp ce campania continuă.

„Deși suntem în mijlocul unei mari lupte politice și o luăm foarte în serios, dorim, de asemenea, să îi transmitem cele mai bune urări președintelui Statelor Unite (și) primei doamne“, a spus Barack Obama, vorbind și în numele soției sale Michelle, în timpul unei strângeri de fonduri pentru candidatul democrat Joe Biden.

„Sper că acest lucru este un exemplu: purtați mască, mențineți distanța fizică și spălați-vă mâinile“, a insistat, la rândul său, vineri seara, Joe Biden. „Dar îi urez și o recuperare rapidă“.

Joe Biden: „Trebuie să ne unim ca națiune“

„Nu poate fi un moment partizan. Trebuie să fie un moment american. Trebuie să ne unim ca națiune“, a postat pe Twitter contracandidatul lui Trump la președinție.

Două surse apropiate campaniei lui Joe Biden au spus pentru site-ul american de știri The Hill că candidatul va elimina orice publicitate negativă împotriva rivalului său.

„Donald Trump este un adevărat războinic“, spune Eric Trump, fiul președintelui

Eric Trump, fiul mijlociu al lui Donald Trump, a scris pe Twitter un mesaj prin care cere susținătorilor să se roage pentru tatăl său.

El îl descrie pe Trump fiind „un adevărat luptător“.

„Donald Trump este un adevărat luptător. Va lupta cu aceeași tărie și convingere cu care luptă pentru America în fiecare zi. Vă cer să-mi fiți alături și să ne rugăm pentru a se face bine. Niciodată nu am fost mai mândru de cineva și de ceea ce a trebuit să îndure“, a scris Eric Trump pe Twitter.

Kim Jong-Un dorește ca Trump să-și revină „cât mai curând posibil“

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a trimis un mesaj președintelui american Donald Trump.

Kim Jong-un i-a transmis liderului de la Casa Albă că își dorește să-și revină „cât mai curând posibil“, a declarat sâmbătă agenția de stat KCNA.

El și-a exprimat simpatia față de președinte și prima doamnă. A spus că speră sincer că vor reveni cât mai curând posibil. Speră că vor depăși acest lucru. Le-a trimis saluturi calde“, potrivit KCNA.

Trump, internat la Centrul Medical Militar Walter Reed

Donald Trump a fost dus cu elicopterul la Centrul Medical Militar Walter Reed, Washington. Va rămâne internat câteva zile, ca măsură de precauție, a anunțat Casa Albă. Va continua să lucreze din spital.