• Cîțu: Referitor la Foișor, e vorba de onoare. Să vedem dacă mai există.
  • Cîțu: Decizia despre remanierea unui ministru o ia doar premierul.
  • Voiculescu: O situație de urgență, folosit pentru capital politic.

Se cutremură guvernul! Azi avem semne noi. Prim-ministrul Cîțu nu îl mai vrea pe Voiculescu șef la Ministerul Sănătății. S-a ferit însă să îi spună pe nume. Asta după ce ieri un alt lider PNL, Rareș Bogdan a spus că s-a săturat de Arafat și Voiculescu.

Cîțu și Voiculescu au scos azi armele. A organizat fiecare câte o conferință de presă, la aceeași ora – 4 după amiaza. Cîțu era Ciolpani, la centrul de comandă pentru lupta anti-Covid. În paralel, Vlad Voiculescu era la Ministerul Sănătății. Așa, au fost siguri amândoi că niciunul nu e obligat să-l asculte pe celălalt. Cîțu l-a criticat pe Voiculescu pentru imaginile rușinoase cu pacienți evacuați în noapte de la Spitalul Foișor, pentru că acesta să devină spital Covid.

Cîțu a fost întrebat cine ar trebui să demisioneze în această situație, iar răspunsul lui a fost: „Este vorba despre onoare aici. Să vedem dacă mai există onoare în România. Eu am spus și în ședința CNCCI: Nu cred că este normal, după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu Primarul Bucureștiului, și cu managerul, și cu managerul DSP, să se implementeze decizia luată. Trebuie să înțelegem cu toții că avem un singur inamic: pandemia”.

Vlad Voiculescu a spus că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an, nu de câteva zile. Spitalul nefiind în subordinea MS, Ministerul Sănătății are „capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

Sever Voinescu: Nu are de ales decât să înghită Userisme

Jurnalistul Sever Voinescu: „Când auzit cuvântul onoare rostit de un politician chiar și de un politician onest, vă sfătuiesc să zâmbiți. Să nu luați acest cuvânt important la adevărată lui dimensiune. Aici nu e vorba despre onoare, e despre Userism. Întrebarea este daca PNL mai suportă Userismul. Numesc Userism un partid extrem de agresiv în planul imaginii, un raport cu adversarii că să câștige puncte pe seama acestora, dar livrând relativ discutabil. Voiculescu este exponent de lux, pur a ceea ce eu numesc Userism. Întrebarea este daca PNL mai suporta Userismul sau nu. Vă aduc respectuos aminte că această coaliție este cam singura posibilă pentru PNL, e între ciocan și nicovală. Nu are de ales decât să înghită Userisme, USR știe asta și de asta este tot mai impertinent.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT