• Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a promis că taie fondurile poliției și le mută la serviciile sociale
  • Informația a fost distribuită pe Twitter chiar de primar și face parte dintr-un plan mai mare de reformare a poliției
  • Planul include „transferul de fonduri de la Poliția din New York la Serviciile Sociale și la cele destinate tinerilor”
  • La câteva ore de la decizia Consiliului Muncipial Minneapolis de a tăia fondurile, primarul Jacob Frey se opune

UPDATE: Primarul se opune, nu vrea să taie fondurile poliției

Jacob Frey, primarul Minneapolisului, a reiterat că se opune și nu sprijină desființarea forțelor poliției orașului. Această declarație vine la câteva ore după ce majoritatea membrilor Consiliului Muncipial Minneapolis a declarat că este de acord cu această schimbare drastică, în urma decesului lui George Floyd.

„Voi lucra susținut, împreună cu Șeful Arradondo și cu comunitatea în direcția unei reforme structurale profunde asupra abordării rasismului în cultura poliției”, a declarat Jacob Frey.

Bill de Blasio taie bugetul poliției din New York. Potrivit declarației publicate pe primar pe Twitter, suma va fi decisă într-un consiliu, în cadrul discuțiilor privitoare la buget, relatează The Guardian.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În cadrul protestelor din acest weekend, manifestanții au scandat în stradă lozinci precum: ”Tăiați banii poliției și trimiteți-i școlilor!”

Nu este singura informația controversată care vine din SUA. Poliţia din Minneapolis va fi „destructurată”, au declarat duminică consilierii municipali.

Minneapolis este orașul unde a murit George Floyd, tragedie care a declanşat proteste pe întreg teritoriul Statelor Unite şi în lume împotriva rasismului din rândul forţelor de ordine.