• Patru avioane rusești Tu-142 au fost interceptate de armata SUA la 120 de kilometri de Alaska.
  • Aeronavele rusești au ajuns la o distanță de 65 de mile marine de sudul Insulelor Aleutine din Alaska și au survolat aproape opt ore.
  • La începutul acestei luni și rușii au interceptat bombardiere americane care au survolat deasupra Mării Negre.

Avioanele americane F-22 au interceptat sâmbătă patru aeronave de recunoaștere rusești Tu-142, în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ), a raportat Comandamentul securităţii aeriene a Statelor Unite şi Canadei (NORAD), într-un comunicat de presă, scrie CNN.

Incidentul vine după ce la începutul acestei luni rușii au fost cei care au interceptat bombardiere americane care au survolat deasupra Mării Negre.

NORAD afirmă că avioanele Tu-142 s-au apropiat la mai puţin de 65 de mile marine (120 kilometri) de sudul Insulelor Aleutine din Alaska şi au rămas în ADIZ timp de aproape opt ore. Totodată, comandamentul subliniază că rușii nu au pătruns în spaţiul aerian american sau canadian.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Doar anul acesta, forțele noastre au identificat și interceptat aeronave militare ruse, inclusiv bombardiere și avioane de patrulare maritimă în zece ocazii separate când au zburat în Zona de identificare a apărării aeriene”, a declarat generalul Terrence J. O’Shaughnessy, citat de CNN.