Forțele americane și franceze au confiscat arme iraniene destinate Yemenului

FOTO - Hepta
  • Pentagonul a anunţat o confiscare importantă de arme iraniene destinate Yemenului, făcută luna trecută soldaţi din forţele speciale franceze.
  • Peste 3.000 de puşti de asalt, 578.000 de gloanţe şi 23 de rachete ghidate antitanc au fost recuperate în cursul acestei operaţiuni desfăşurate pe 15 ianuarie în Golful Oman.
  • Comandamentul Central, care supervizează operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu, a precizat că SUA au oferit sprijin pentru operaţiune.

Pentagonul a anunţat miercuri o confiscare importantă de arme iraniene destinate Yemenului, făcută luna trecută de aliaţi occidentali” neidentificaţi despre care Wall Street Journal a informat că sunt soldaţi din forţele speciale franceze, scrie CNN.

Peste 3.000 de puşti de asalt, 578.000 de gloanţe şi 23 de rachete ghidate antitanc au fost recuperate în cursul acestei operaţiuni desfăşurate pe 15 ianuarie în Golful Oman, a indicat Comandamentul Central al armatei americane.

Comandamentul Central, care supervizează operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu, a precizat că Statele Unite au oferit sprijin pentru operaţiune, fără a identifica ţara aliată care a făcut confiscarea.

Dar Wall Street Journal, citând surse informate, a raportat că este vorba despre Franţa.

Operaţiunea a fost efectuată de-a lungul rutelor maritime utilizate în mod tradiţional pentru traficul de arme din Iran către Yemen” , se arată într-un comunicat.

Pe 6 ianuarie, US Navy a interceptat o vas de pescuit care transporta 2.116 puşti de asalt AK-47, destinate, în opinia Washingtonului, rebelilor houthi.

Liderii la putere în Yemen, sprijiniţi de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, acuză Republica Islamică că îi înarmează pe rebelii houthi, ceea ce Teheranul neagă.