• Forțele armate ruse au neutralizat apărarea antiaeriană a Ucrainei și au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operațiunii militare lansate de Moscova, a anunțat Ministerul rus al Apărării.
  • Rusia a decretat joi închiderea traficului maritim în Marea Azov, care se întinde între Rusia și Ucraina, în urma anunțului lui Vladimir Putin privind un atac asupra țării vecine, potrivit agențiilor ruse.
  • Forțele terestre rusești au pătruns în Ucraina din mai multe direcții, a anunțat serviciul ucrainean de pază a frontierei.

Forțele armate ruse au neutralizat apărarea antiaeriană a Ucrainei și au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operațiunii militare lansate de Moscova, a anunțat Ministerul rus al Apărării. „Mijloacele de apărare aeriană ale forțelor armate ucrainene au fost neutralizate. Infrastructura bazelor aeriene ale armatei ucrainene este scoasă din funcțiune”, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Forțele terestre rusești au pătruns în Ucraina din mai multe direcții, a anunțat serviciul ucrainean de pază a frontierei. Oficialii de frontieră au declarat că vehicule militare rusești, inclusiv tancuri, au trecut granița în mai multe puncte din nordul țării, precum și în peninsula Crimeea din sud.

Rusia riscă o „izolare fără precedent”, afirmă UE

Rusia riscă o „izolare fără precedent” din cauza acțiunii sale militare în Ucraina, a avertizat șeful diplomației Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, care a declarat că blocul pregătește cel mai mare pachet de sancțiuni din istoria sa.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

UE, a declarat Borrell, trebuie să adopte „cel mai robust și mai sever pachet de sancțiuni pe care l-am implementat vreodată”, iar odată cu acesta „conducerea Rusiei se va confrunta cu o izolare fără precedent”. Liderii celor 27 de state membre ale UE vor organiza joi un summit de urgență pentru a aproba sancțiunile.

Moscova închide navigația Ucraina-Rusia în Marea Azov
Rusia a decretat joi închiderea traficului maritim în Marea Azov, care se întinde între Rusia și Ucraina, în urma anunțului lui Vladimir Putin privind un atac asupra țării vecine, potrivit agențiilor ruse.

„În legătură cu desfășurarea activităților antiteroriste, transportul în Marea Azov este suspendat de la ora 04H00 (01H00 GMT) pe 24 februarie până la noi ordine”, a declarat un reprezentant al agenției federale de trafic maritim Rosmorrechflot pentru agențiile de presă rusești.

Cel puțin opt morți și nouă răniți în bombardamente rusești, anunță Ucraina

Cel puțin opt persoane au fost ucise și nouă au fost rănite de bombardamentele rusești, afirmă un consilier al ministrului de interne ucrainean, relatează Xavier Colas. Rusia lansează atacuri masive aeriene și terestre împotriva țării vecine. Nu numai în regiunea Donbas: polițiștii de frontieră ucraineni raportează că coloane militare rusești au trecut granița ucraineană în regiunile Cernihov, Harkov și Lugansk.

„O femeie și un copil au fost răniți în regiunea Konopot, unde o mașină a fost incendiată. În orașul Podolsk din regiunea Odesa, șapte morți, șapte răniți și 19 dispăruți în urma bombardamentelor. În orașul Mariupol, regiunea Donețk, un mort și doi răniți”, a relatat el pe canalul său Telegram.