Forțele de apărare din Taiwan lansează rachete de semnalizare în timp ce dronele invadează spațiul aerian pe fondul tensiunilor cu China

O rachetă Iskander folosită în Ucraina Rusia ar putea recurge la atacuri cu rachete împotriva bazelor NATO. Foto: Hepta
  • Pelosi este cel mai înalt oficial american de rang din ultimii 25 de ani care vizitează Taiwan, în ciuda avertismentelor puternice din partea Chinei.
  • Armata a trimis rachete de semnalizare pentru a alunga o serie de drone care au fost trimise într-o misiune de recunoaștere, la doar câteva zile după vizita controversată a lui Nancy Pelosi.
  • Taiwanul a lansat rachete de semnalizare pentru a îndepărta presupusele drone chinezești care au survolat spațiul său aerian în regiunile insulelor Kinmen și Beiding.

Pelosi este cel mai înalt oficial american de rang din ultimii 25 de ani care vizitează Taiwan, în ciuda avertismentelor puternice din partea Chinei.

Armata a trimis rachete de semnalizare pentru a alunga o serie de drone care au fost trimise într-o misiune de recunoaștere, la doar câteva zile după vizita controversată a lui Nancy Pelosi.

Taiwanul a lansat rachete de semnalizare pentru a îndepărta presupusele drone chinezești care au survolat spațiul său aerian în regiunile insulelor Kinmen și Beiding.

Se aștepta ca China să reacționeze la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, care a fost în alertă maximă de când președintele Camerei Reprezentanților din SUA a pus piciorul pe insulă la începutul acestei săptămâni.

Pe lângă desfășurarea unei serii de exerciții militare, generalul-maior Chang Zone-sung, de la Comandamentul de apărare al armatei din Kinmen, a raportat că China a trimis o pereche de drone de două ori în noaptea de miercuri spre joi (3 august), în jurul orei locale 21.00 și 22.00.

„Am tras imediat rachete de semnalizare pentru a emite avertismente și pentru a le îndepărta”, a declarat el.

Chang a declarat că el crede că dronele aveau ca scop colectarea de informații privind desfășurarea securității Taiwanului în insulele sale periferice.

Ministerul Apărării Naționale (MND) a adăugat că Comandamentul Apărării din Kinmen a răspuns în conformitate cu procedurile operaționale standard.

Aceștia au tras rachete de semnalizare, menținând în același timp pregătirea de luptă și punând în aplicare acțiuni sub acoperire.

De asemenea, MND a precizat că camuflarea taberelor, instalațiilor și pozițiilor militare a fost implementată în conformitate cu reglementările. Acesta a adăugat că au fost luate contramăsuri pentru a împiedica recunoașterea aeriană a inamicului și pentru a asigura securitatea zonei de apărare.

Insulele Kinmen, puternic fortificate, se află în largul coastei de sud-est a Chinei, în apropiere de orașul Xiamen, iar acest lucru a marcat prima dată când dronele chineze au apărut deasupra teritoriului Taiwanului, vehiculele fără pilot zburând la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri.

Săptămâna trecută, la 28 iulie, armata taiwaneză a tras rachete de semnalizare către o dronă chineză pentru a o avertiza să se îndepărteze în timp ce zbura deasupra insulei exterioare Dongyin, care face parte din arhipelagul Matsu, care cuprinde județul Lienchiang.