• Pe secțiunea Herson a frontului din sud și centru, forțele rusești apără pozițiile ocupate anterior.
  • Au fost înregistrate atacuri de artilerie și de tancuri în apropierea unor așezări situate pe malul vestic al râului Dnipro în regiunea Herson.
  • Continuă bombardamentele inamice asupra suburbiilor și asupra orașului Herson însuși.

Armata rusă își concentrează principalele eforturi pe desfășurarea de acțiuni ofensive pe secțiunile Bakhmut și Avdiyivka ale frontului din Donbas, a declarat Statul Major General în raportul său de dimineață pe Facebook la 1 decembrie.

În cursul zilei trecute, unitățile armatei ucrainene au respins atacurile trupelor rusești în apropierea localităților Novoselivske, Stelmakhivka și Bilohorivka din regiunea Luhansk, precum și în apropierea localităților Bilohorivka, Yakovlivka, Bakhmut, Kurdyumivka, Krasnohorivka, Kamyanka, Vodiane, Pervomaiske și Maryinka din regiunea Donețk.

Pentru a împiedica înaintarea trupelor ucrainene pe secțiunile Svatove și Lyman ale frontului, forțele rusești construiesc o linie de apărare.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Acestea continuă să deplaseze personal, muniții, combustibil și lubrifianți pentru a echipa și aproviziona noi unități și pentru a le întări pe cele care au suferit pierderi. În cursul zilei trecute, trupele de invazie rusești au lansat două atacuri cu rachete asupra unor obiecte civile în Komyshuvakha, regiunea Zaporojie, au efectuat 41 de atacuri aeriene și 28 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete asupra pozițiilor trupelor ucrainene și a zonelor populate, inclusiv asupra orașului Kherson.

Pe secțiunea Volyn și Polissya a frontului din nord-vestul Ucrainei, situația a rămas fără schimbări semnificative. Nu au fost detectate semne de formare a unor grupuri ofensive inamice. Pregătirea unităților separate continuă pe terenurile de antrenament din Republica Belarus.

În partea Siverskyi a frontului din nord și centru, rușii au tras obuze de artilerie asupra așezărilor Seredyna Buda, Bachevsk, Bilopillya, Budky și Krasnopillya din regiunea Sumî. În zona Slobozhanskyi din nord-est, armata rusă continuă să mențină trupe în zonele de frontieră din regiunea Belgorod. Bombardamente de artilerie rusească au fost înregistrate în zonele Kozacha Lopan, precum și în alte 10 localități din regiunea Harkov.

Trupele rusești mențin linia pe secțiunea de front din Kupyansk și Lyman. Au fost înregistrate bombardamente asupra orașului Kupyansk și a altor șase așezări din regiunea Harkov și asupra localităților Novoselivske, Stelmakhivka, Makiyivka și Bilohorivka din regiunea Luhansk.