• În jur de 400 de parlamentari din 40 de ţări vin, pe 7 şi 8 iulie, la Bucureşti, pentru a participa la cel de-al 22-lea Forum Parlamentar de Securitate şi Informaţii, desfăşurat la Palatul Parlamentului.
  • Forumul Parlamentar de Securitate şi Informaţii, la Palatul Parlamentului, pe 7 şi 8 iulie.
  • Oficiali din întreaga lume vin la Bucureşti pentru a vorbi despre apărare şi securitate.

Forumul Parlamentar de Securitate şi Informaţii desfăşoară astfel de adunări în mod regulat pentru parlamentari şi oficiali ai guvernelor din întreaga lume,  oferindu-le posibilitatea de a învăţa de la experţi lucruri care ţin de combaterea finanţării terorismului, securitate cibernetică, schimbul de informaţii, 5G, IA şi alte subiecte relevante.

Până acum, Forumul Parlamentar de Securitate şi Informaţii a ţinut 21 de adunări globale, cu participarea a peste 2.400 de parlamentari şi oficiali ai guvernelor, venind din 110 ţări. Forumul a fost organizat pentru prima dată în 2014, când au participat 124 de parlamentari din 24 de state europene. Înainte de cel ţinut la Bucureşti, cel de-al 21-lea forum s-a ţinut în Guatemala, în martie 2022. Preşedintele forumului este Robert Pittenger.

Printre temele discutate în cadrul forumului din acest an, de la Bucureşti, se numără războiul din Ucraina, viitorul diplomaţiei, provocările din domeniul apărării, securităţii şi informaţiilor, securitatea cibernetică, 5G, traficul de persoane şi terorismul sau securitatea energetică.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

La forum vor participa politicieni din întreaga lume, în special miniştri sau reprezentanţi ai ministerelor apărării şi ai afacerilor interne.

Mai multe informaţii despre programul forumului şi lista participanţilor la discuţii găsiţi aici.