• Manifestările din America i-au şocat chiar şi pe jurnaliştii de la Washington.
  • Gina London, fost corespondent CNN, crede că limbajul lui Trump a avut un rol import.
  • Gina London consideră că fortele de ordine nu au fost pregătite de asalt.

Manifestațiile violente din SUA au șocat pe toată lumea. Chiar şi jurnaliştii de la Washington au rămas uimiţi de momentul în care protestatarii au luat cu asalt clădirea Congresului American.

Gina London, fosta jurnalistă CNN, spune că limbajul lui Donald Trump a jucat un rol important în reacţia violentă a oamenilor.

„Am avut un preşedinte care şi-a folosit cuvintele într-un mod agresiv ani întregi. Acesta este rezultatul cuvintelor acestui lider. Rudy Giuliani, avocatul său personal, a continuat să ceară să iasă „combatanţii”. Limbajul este foarte, foarte clar”, a spus Gina London.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mai mult, fostul corespondent CNN este de părere că forțele de ordine nu au fost pregătite de asalt.

„Dacă aţi văzut în trecut protestele din ultimii ani la Capitol Hill, în special mişcările BLM, aţi văzut militari înarmaţi, poziţionaţi în jurul capitoliului, tocmai pentru a preveni ceea ce s-a întâmplat. De data aceasta nu aţi văzut asta. De ce? Din punctul meu de vedere, preşedintele sau administraţia nu au chemat acele echipe”, a adăugat Gina London.

Mai mulţi oficiali le cer procurorilor federali să pornească o anchetă pentru fapte de răzvrătire. O lege rareori folosită, care pedepseşte fapte de revoltă asupra Guvernului.

„Manifestanţii violenţi ar trebui să fie anchetaţi pentru răzvrătire sau terorism domestic. Asta lipseşte”, a mai spus Gina London.