• Silviu Predoiu este fostul șef adjunct al Serviciului de Informații Externe.
  • El a fost invitat la emisiunea de seară ,,Gândurile lui Cristoiu”, la Aleph News
  • Predoiu a declarant că spionajul fără patriotism este o meserie murdară

Munca din contra-informații nu este mereu spectaculoasă și trebuie să fii pregătit să te plictisești …din patriotism.

Silviu Predoiu, fostul șef adjunct al Serviciului de Informații Externe, a vorbit despre meseria misterioasă într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu. Ocazie cu care am aflat și eu ce pregătire are fostul șef al spionilor: a terminat Geologia. Dar nu a intrat în sistem fără să facă școala de ofițeri.

Îți ia ani buni de muncă serioasă ca să înțelegi ce înseamnă spionajul. Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe James Bond. Am început să băgăm cursuri de istorie, să îi ducem să vadă monumente, să discutăm cu ei, să îi motivăm. Spionajul fără patriotism este o meserie foarte murdară. Nu mai este nicio deosebire între un hoț și un spion într-un serviciu național. Amândoi fac același lucru”, a spus Silviu Predoiu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Spionii nu sunt adulați ca în filme și de cele mai multe ori, mor în anonimat. Operațiunile sunt clasificate, iar reușitele lor rămân secrete zeci de ani.

„Nu știe lumea ce ai făcut. Recunoașterea și decorarea este o ceremonie foarte ciudată la noi. Cineva dacă a făcut o operațiune deosebită, e chemat la director în birou. Îi se dă o decorație, numai el este prezent. Iese și la ieșire, îl așteaptă șeful și spune „Dă decorația! O vezi la pensie”, a spus fostul șef adjunct al SIE.