• Cristian Turcu de la ALDE, fost condamnat pentru trafic de minori, a fost ales în CJ Vaslui
  • Condamnarea lui Turcu a fost cu suspendare, iar cazierul reabilitat între timp
  • Adversarii politici cer ALDE să-i retragă sprijinul politic

Un condamnat pentru trafic de minore este azi consilier județean și în comisia pentru ocrotirea copiilor. Se poate, Traiasca Romania! Actiunea se petrece în județul Vaslui.

Cristian Turcu de la ALDE a fost condamnat cu suspendare în 2010 pentru că a plasat două minore unui proxenet în schimbul a 1000 de euro. Fetele urmau să fie duse la prostituție în Italia, dar au fost oprite la graniță. Turcu avea 25 de ani atunci și lucra ca DJ într-o discotecă. El nu vrea sa vorbeasca despre trecut, spune ca e om serios si ca are cazierul curat ca lacrima. A intrat în politică și este consilier județean și consilier personal al unui important lider politic din Vaslui.

„Respectivii nu știu ce CV am, cu ce mă ocup, ce studii superioare sunt, o familie cu o fabrică cu 30 de angajați. Muncesc cinstit și plătesc niște taxe cinstit. Și apoi apar niște oameni care din interes politic mă acuză și aruncă cu noroi în mine.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Eu sunt un consilier județean ales. Am terminat facultatea de construcții, cu peste 14 ani în domeniul privat, platitor la stat de taxe si impozite, cu o familie deosebita, cu un copil”, spune Cristian Turcu.

La Vaslui lumea nu prea e indignată, președintele consiliului județean spune că e legală numirea lui Turcu.

„Problema este a celor din grupul care l-au propus. Și, până la urmă, a fost votat de cetățeni. Și dacă a fost o “problemă a tinereții”, a fost condamnat, și-a ispasit pedeapsa, are dreptul să fie reabilitat. Gândiți-vă la alții care zic în sinea lor “ce noroc că n-am fost prins!”.

Adversarii politici cer ca ALDE să-și retragă sprijinul pentru Turcu.

„Se pare ca a existat o sentința pentru el, dar în același timp a fost și albit cumva cazierul și probabil a trecut pe sub radar. Cred că domnului consilier ar trebui sa i se retragă sprijinul politic, legal nu se poate face ceva, dar la vârful politicii ar trebui să ajungă oameni cu moralitate irepronsabilă”, spune Mihai Botez, președinte USR Vaslui.

Candidatura unui fost condamnat pentru trafic cu minori este legală. Dar morală este? Sunt comentarii indignate pe siteul adevarul.ro, acolo de unde am preluat povestea.