• Tânăra angajată la Apele Române nu a putut să răspundă unor întrebări tehnice simple puse de un director
  • Premierul a trimis Corpul de control la Apele Române în acest caz
  • Inginerul Gabi Musteață, persoana care a făcut public acest caz și al cărui post a fost desființat, spune va da în judecată compania

Fosta chelneriță angajată ca inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia, scrie Recorder.

Potrivit surselor noastre, fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după apariția materialului Recorder.

Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa”, scrie Recorder.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Jurnaliștii mai scriu că, în ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, „care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență”.

Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române”, menționează sursa citată.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis Corpul de Control la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, pentru a verifică modul în care o fostă ospătăriță, fără experiență, a fost angajată la departamentul care se ocupă de apărarea contra inundațiilor.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcții publice, profesioniști, fără nepotisme și fără conflict de interese”, a anunțat Cîțu, pe Facebook.