• Fostul consilier al premierului britanic Boris Johnson a lansat un atac dur la adresa guvernului, în timpul audierii cu privire la gestionarea crizei COVID.
  • El acuză guvernul că a luat o serie de decizii gresite care au dus la dezastru.

Fostul consilier al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, spune că în primele luni ale anului 2020 guvernul britanic fost mai preocupat de impactul economic al pandemiei, decât de implicațiile ei asupra sănătății.

În ianuarie și februarie 2020 cei din fruntea guvernului s-au concentrat pe alte chestiuni, inclusiv o remaniere a cabinetului, a mai spus el. El a spus că „sistemul” continuă să încerce să întârzie anunțarea măsurilor de combatere a bolii „deoarece nu exista un plan adecvat”.

Primul ministru Boris Johnson s-a numărat printre mai mulți înalți oficiali din cadrul Whitehall care au crezut că o reacție exagerată la virus ar afecta negativ economia. El mai spune că pe 12 martie 2020 nu exista un plan serios pentru pandemie. Nu în ultimul rând, el spune că nu a a existat un plan oficial pentru decese rezultate din pandemie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

CITEȘTE ȘI Boris Johnson a vrut să se injecteze cu Covid-19 în direct la televizor. A numit virusul „Kung Flu”

De ce a amânat guvernul aceste decizii?

Ei s-ar fi temut că publicul britanic nu va accepta restricțiile ce urmau să intre în vigoare sau purtarea măștii. Cummings a susținut, de asemenea, că mulți oameni erau reticenți în a se autoizola, întrucât guvernul nu a furnizat date clare privind transmiterea bolii.

Fostul consilier al lui Boris Johnson spune că oamenii ar fi avut nevoie să știe cum vor fi sprijiniți din punct de vedere financiar dacă își vor pierde locurile de muncă.

Dominic Cummings a mai spus că nu s-a comunicat nici măcar cât de mari sunt riscurile de a contacta boala pe cale aeriană, lucru ce a dus la număr foarte mare de infectări. Guvernul nu a reușit să explice transmiterea asimptomatică, a pus accentul disproporționat pe spălarea mâinilor.