• Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit în Republica Moldova pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea
  • Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare
  • Politicianul intenționează să candideze, în mod independent, la alegerile parlamentare din 11 iulie în Chișinău
  • Acesta spune că va reuși să adune semnăturile necesare

Cristian Rizea a fost reţinut pe 3 noiembrie 2020, la Chişinău, de către ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii. Pe 2 mai 2021, a fost eliberat după ce a expirat termenul la care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat. După eliberare, Rizea a susţinut că fostul preşedinte Igor Dodon şi oligarhul Vlad Plahotniuc ar pregăti răpirea sa, scrie Epoch Times România.

„Respect legea şi mergem mai departe alături de cetăţenii R. Moldova. Voi reuşi într-o lună să adun toate semnăturile. Alături de mine sunt oamenii simpli care au suferit abuzuri din cauza acestui sistem mafiot controlat de Dodon şi Plahotniuc. Calea Moldovei e drumul European. Dacă ajung în Parlament voi susţine toate proiectele legislative promovate de PAS şi Maia Sandu”, a explicat politicianul.

Maia Sandu a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate pe 11 iulie

Președinta Maia Sandu a semnat astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului. Decizia vine după ce în această seară, magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională starea de urgență, în timpul căreia Legislativul nu putea fi dizolvat și organizate alegeri parlamentare anticipate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Potrivit aceluiași decret, alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc pe 11 iulie 2021.

AUR anunță că va participa la alegerile din Republica Moldova

AUR va participa la alegerile parlamentare din Republica Modova, anunță copreședintele Alianței George Simion: „Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”.

Anunț participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”, anuță copreședintele AUR George Simion.