• Fostul ministru de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici a anunţat, luni seara, la Aleph News, că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.
  • Întrebat dacă, astfel, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidenţiale, fostul ministru a spus că a confirmat „din prima zi în care am făcut pasul către politica românească”.
  • Eugen Orlando Teodorovici are 51 de ani şi a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanţe în Guvernul Victor Ponta.

Fostul ministru de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici a anunţat, luni seara, la Aleph News, că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024: „Nu e o aroganţă şi o lipsă de modestie, e un crez puternic”, a spus Teodorovici.

Întrebat ce ar alege între a fi în boardul Băncii Naţionale a României sau a fi preşedintele României, fostul ministru de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici a spus, la Aleph News, în emisiunea ŞTIU, că întotdeauna a ales obiective mari pentru români.

„Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepţia ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată şi mă gândesc la mine. Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult şi simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalţi şi de-asta aş opta pentru cea mai înaltă funcţie în stat şi nu cred, ci sper din toată inima ca toţi politicienii care pot să conducă ţara aceasta să îşi dorească şi să se înscrie în cursa din 2024. Aşa ar fi corect pentru români”, a spus Teodorovici.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

Întrebat dacă, astfel, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidenţiale, fostul ministru a spus că a confirmat „din prima zi în care am făcut pasul către politica românească”.

„Am spus că aşa e corect, ca un politician care crede că poate face pentru cei din jurul său să îşi dorească o funcţie cât mai sus ca să poată face bine pentru cât mai mulţi dintre români. Pentru că altfel, dacă te opreşti, înseamnă că e o zonă de confort, în care te mulţumeşti şi că nu eşti acel politician de care ţara are nevoie. Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse în derizoriu pentru că clasa politică în general – din care şi eu am făcut parte, nu mă dezic, nu mă ascund – a făcut astfel de gesturi pentru că dădeau bine în faţa românilor, spun ce vor românii să audă, în mare parte, şi atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse în derizoriu”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici.

Întrebat dacă va candida independent sau din partea vreunui partid, Teodorovici a spus că e „o discuţie lungă”: „Eu aş prefera şi mi-aş dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii judeţene, pentru funcţia înaltă în stat – vor fi persoane”, spune fostul ministru.

Teodorovici, când a fost întrebat ce îl recomandă pentru cea mai înaltă funcţie în stat, a răspuns că „toţi aceşti mulţi ani din spate sau din 1991 până în prezent de administraţie, experienţă în intern, în extern (…) Sunt un om asumat. Niciodată nu am să fug de greşeală, am să îmi asum greşelile pentru că aşa e normal să fie şi liderii cam aşa fac, să ştiţi. Lider te naşti, nu te faci. Nu e o aroganţă şi o lipsă de modestie, e un crez puternic şi această credinţă în tine nu e o aroganţă. Siguranţa de sine e foarte importantă la un om ca mine care a avut de-a lungul timpului foarte multe bătălii, contre ”, a spus Eugen Orlando Teodorovici.

Eugen Orlando Teodorovici are 51 de ani şi a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanţe în Guvernul Victor Ponta. Ulterior, a fost al Finanţelor Publice în Guvernul Viorica Dăncilă.