• Amenințarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare este o cacealma”, iar regimul său se va prăbuși în doi ani, susține un fost prim-ministru în exil.
  • Mihail Kasyanov a fost prim-ministru al despotului între 2000 și 2004, înainte de a fi înlăturat și forțat să fugă din Rusia.
  • El a spus că se îndoiește foarte mult” că liderul rus va duce la bun sfârșit planurile sale apocaliptice.

Amenințarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare este o „cacealma”, iar regimul său se va prăbuși în doi ani, susține un fost prim-ministru în exil. Mihail Kasyanov a fost prim-ministru al despotului între 2000 și 2004, înainte de a fi înlăturat și forțat să fugă din Rusia.

El a spus că „se îndoiește foarte mult” că liderul rus va duce la bun sfârșit planurile sale apocaliptice. În timp ce trupele sale continuă să lupte în Ucraina, Putin a anunțat ieri o mobilizare parțială a forțelor de rezervă. Președintele rus a declarat că nu va ezita să folosească arme de distrugere în masă împotriva Kievului sau a Occidentului.

Kasyanov, care a fugit anul acesta într-o locație necunoscută, crede că invazia dezastruoasă a fostului aliat sovietic ar putea însemna în curând sfârșitul vechiului său șef. Se estimează că 55.000 de soldați ruși au murit în cele șapte luni de când Putin și-a lansat operațiunea militară specială”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dar furia crește în țară după ce a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezerviști pentru a lupta. Mii de ruși au ieșit în stradă pentru a protesta, în ciuda riscului de a fi încarcerați.

Kasyanov a declarat pentru Channel 4 News: În ceea ce privește mobilizarea, nu este o cacealma. În ceea ce privește potențiala utilizare a armelor nucleare, cred că este o cacealma.”

El crede că Putin plănuiește să anexeze zonele deja ocupate din Ucraina prin referendumuri false și să le declare teritoriu propriu. El a explicat: El vrea acum să șantajeze liderii occidentali, întreaga societate occidentală. Vrea să recunoască, prin aceste referendumuri artificiale, părțile ocupate ale Ucrainei ca teritoriu rusesc și să le spună liderilor occidentali după aceea: Putin este gata să folosească arme nucleare pentru a apăra teritoriul suveran rusesc”.

Dar mă îndoiesc foarte mult că Putin va folosi armele nucleare, deoarece își dă seama că pentru liderii occidentali, este același lucru, indiferent dacă există anexare și recunoaștere, natura războiului nu s-ar schimba.”

Referendumurile vor începe vineri, locuitorii fiind întrebați dacă vor să devină parte a Rusiei în provinciile Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporojie. Votul este sigur că va fi favorabil Moscovei, ceea ce înseamnă că Putin ar putea absorbi aceste teritorii în câteva zile.

Dar Kasyanov consideră că campania de recrutare este un risc intern major, deoarece revine asupra promisiunilor făcute poporului rus. El crede că acest lucru și pierderile grele suferite ar putea îndepărta opinia publică atât de mult de Putin, încât regimul său ar putea avea dificultăți în a-și reveni.

El a declarat că până la sfârșitul anului va exista o situație complet diferită” din cauza mobilizării planificate, adăugând: Putin a început deja perioada de sfârșit de epocă. Potențialul militar al armatei ucrainene va crește și vor avea un avantaj decisiv pe câmpul de luptă care va duce la schimbarea situației și, după cum cred, la prăbușirea regimului lui Putin.”