• Fostul premier al Japoniei a făcut mai multe remarci sexiste
  • Yoshiro Mori: „Femeile au dificultăți să se exprime concis în ședințe”
  • Sorana Baciu: „Având în vedere vârsta domnului premieri Mori, mă întreb când a avut ocazia să experimenteze astfel de consilii de adminsitrație”

„Femeile au dificultăți să se exprime concis în ședințe”. Remarca sexistă este a șefului Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, fost premier al Japoniei.

Consiliile de adminstrație în care sunt multe femei consumă mult timp, susține Yoshiro Mori. Yoshiro Mori are 83 de ani, a fost premier al Japoniei în 2000 vreme de un an și este cel care din 2016 conduce Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Femeile sunt competitive. Când una ridică mâna să vorbească, vor să vorbească și celelalte. Uite așa toată lumea vorbește și se pierde timp”, a spus Yoshiro Mori, fost premier al Japoniei.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Remarcile sunt „hilare”

Sorana Baciu, președintele Asociației Administratorilor Independenți spune că remarcile fostului premier sunt „hilare”. Japonia este țara cu procentul cel mic al femeilor în consilii de administrație.

„Având în vedere vârsta domnului premieri Mori, mă întreb când a avut ocazia să experimenteze astfel de consilii de adminsitrați. Japonia este țara cu 10% procente în consilii de administrații, comparativ cu 30% în Marea Britanie. Totuși puțin, dacă ne gândim că femeile reprezintă 50% din forța de muncă.”

Există multe țări care impun cote de reprezentare a femeilor în consiliile de administrație. Sorana Baciu nu consideră această măsură o discriminare pozitivă. „Fără aceste cote în legislație nu s-au putut face progrese reale în 20 de ani și atunci este nevoie de un număr, pentru că sunt beneficii asociate cu diversitatea.”