Fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, decorat de Klaus Iohannis cu ordinul Steaua României

  • Donald Tusk a primit ordinul Steaua României de la Klaus Iohannis
  • Președintele Klaus Iohannis a spus că a semnat anul trecut Decretul care conferea lui Donald Tusk cea mai înaltă distincție a statului român
  • Conform președintelui Iohannis, Donald Tusk este un vechi prieten al României și un adevărat european

Președintele Kalus Iohannis i-a înmânat joi Ordinul Steaua României în gard de Mare Cruce liderului PEE Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis a spus că a semnat anul trecut Decretul care conferea lui Donald Tusk cea mai înaltă distincție a statului român – Ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, pentru contribuția sa excepțională în sprijinul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

„Din păcate, pandemia COVID-19, care a provocat dificultăți semnificative în aproape fiecare aspect al vieții noastre, ne-a împiedicat să ne întâlnim mai devreme pentru a marca acest moment. Sunt foarte bucuros că ne putem întâlni astăzi față în față, după o atât de lungă perioadă de timp, pentru a vă înmâna personal, dragă Donald, această distincție”, a spus Klaus Iohannis la ceremonie.

Conform acestuia, Donald Tusk este un vechi prieten al României și un adevărat european.

„Ne amintim cu toții de discursurile sale inspiratoare în limba română pe care le-a susținut la începutul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la Ateneul Român, și la Summitul de la Sibiu din 9 mai 2019, dar și de afinitățile sale strânse cu România și cu numeroase simboluri culturale cu care rezonează profund poporul român. Donald Tusk este una dintre cele mai euro-entuziaste personalități europene, jucând un rol important în consolidarea Uniunii Europene, în transformarea acesteia la nivel global și în asigurarea unității națiunilor noastre”, a mai spus președintele României.