• Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa a fugit din Sri Lanka cu un avion militar pe fondul protestelor în masă din cauza crizei economice.
  • Fostul preşedinte de 73 de ani a ajuns în capitala Maldivelor, Malé, în jurul orei locale 03:00, a transmis BBC.
  • Plecarea lui Rajapaksa pune capăt unei dinastii de familie care a condus Sri Lanka de zeci de ani.

Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa a fugit din Sri Lanka cu un avion militar pe fondul protestelor în masă din cauza crizei economice.

Fostul preşedinte de 73 de ani a ajuns în capitala Maldivelor, Malé, în jurul orei locale 03:00, a transmis BBC. Plecarea lui Rajapaksa pune capăt unei dinastii de familie care a condus Sri Lanka de zeci de ani.

El se ascunsese după ce mulţimile i-au luat cu asalt reşedinţa sâmbătă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Preşedintele s-a angajat anterior să demisioneze miercuri, 13 iulie. Fratele său, fostul ministru de Finanţe Basil Rajapaksa, a părăsit şi el ţara, au declarat surse pentru BBC. Se zvoneşte că se îndreaptă spre SUA.

Rajapaksa a spus: „Renunţaţi acum sau faceţi faţă unui protest masiv”.

De luni de zile, Sri Lanka se luptă cu întreruperile zilnice de curent şi cu penuria de produse de bază, cum ar fi combustibil, alimente şi medicamente.

Se crede că fostul preşedinte care se bucura de imunitate de urmărire penală ar fi vrut să fugă în străinătate înainte de a demisiona pentru a evita posibilitatea arestării de către noua administraţie.