• Collin Powell, fostul secretar de Stat SUA, critică modul în care Donald Trump gestionează protestele antirasiste
  • Powell a declarat pentru BBC News că Trump s-a distanțat foarte mult de constituție
  • Collin Powell a menționat și că votul său de anul acesta va merge către Joe Bidden, în niciun caz către Donald Trump

Fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, a criticat aspru modul în care președintele Donald Trump se ocupă de protestele antirasisiste, declarând că acesta a „deviat” de la constituție, relatează BBC News.

Republicanul, fost ofițer militar de rang înalt, condamnă răspunsul lui Trump, inclusiv amenințările sale de a folosi armata pentru a înăbuși tensiunile.

Collin Powell a declarat că va vota în alegerile din noiembrie pentru candidatul democrat Joe Biden

Trump nu rămâne fără răspuns în fața lui Collin Powell și spune despre acesta că este „foarte supraevaluat”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Mai mult, într-o postare pe Twitter, Trump scrie „Colin Powell, un adevărat cadavru care a fost foarte responsabil de intrarea noastră în dezastruosul război din Orientul Mijlociu, tocmai a anunțat că va vota pentru un alt cadavru, Adormitul Joe Biden. Nu a spus Powell că Irakul a avut „arme de distrugere în masă?” Nu le-a avut, dar am plecat la RĂZBOI!”.

Collin Powell, singurul american african care până acum a fost președintele șefilor de stat Major, s-a alăturat unei liste tot mai ample de foști înalți oficiali militari care au lansat atacuri usturătoare asupra președintelui Trump.

Powell a declarat duminică la CNN că „Avem o constituție. Și trebuie să respectăm această constituție. Iar președintele s-a distanțat de aceasta.”

„Minte despre situații, dar scapă pentru că oamenii nu îl vor trage la răspundere”, a mai spus Powell despre Donald Trump.

Powell a afirmat, de asemenea, că retorica președintelui este un pericol pentru democrația americană și a afirmat, referindu-se la alegerile prezidențiale din acest an: „Cu siguranță nu-l pot sprijini în niciun fel pe președintele Trump anul acesta.”

„Sunt foarte apropiat de Joe Biden, în sensul politic și social. Am lucrat cu el timp de 35 – 40 de ani. Și acum el este candidatul, iar eu voi vota pentru el”, a adăugat Collin Powell.

Powell nu a votat pentru Trump nici în alegerile din 2016.